WE MATTER: School

Updated: Jan 20, 2020

Вторник: Рубрика School

Където Ивета Георгиева говори.


ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ

В днешно време един от най-задаваните въпроси на българските ученици относно образованието им е: „Дали да остана да уча в България?“


Факт е ,че обучението тук си има своите предимства и недостатъци. Едно от най –важните положителни неща е това, че си близо до семейството си. Ако случайно се случи нещо, ти можеш съвсем спокойно да им помогнеш. Или пък ако имаш нужда от подкрепа, те винаги ще бъдат насреща. Освен това, не се налага да изоставяш приятелите си. Тъй като доста студенти споделят,че не е чак толкова натоварено, така имат възможността да работят по специалността си и да се издържат.


От друга страна, тук не винаги получаваме достатъчно знания занапред, както и опит. Има прекалено много изкушения, като например партита, които могат да разконцентрират учащите се. Според мен, няма кой знае какво голямо изпитание, през което трябва да се премине и да направи човека много по-смел и силен. Както в училище, така и в университета има начини да се излъже, да се изхитрува, което учи младежите да се справят с проблемите като мамят. Въпреки че това до голяма степен зависи от човека, напълно ествено е, че когато виждаш как някой го прави с лекота и изкарва по-хубави оценки, ще се замислиш дали да го направиш, макар да не е честно.


За мен, истината е, че където и да учим, навсякъде ще срещнем позитивни и негативни страни от това. Бих препоръчала всеки от нас да си представи живота в България и в чужбина и да се замисли къде би се чувсвал по-добре.


А вие къде искате да учите и какви според вас са предимствата и недостатъците?

36 views