WE MATTER: Health

Updated: Jan 20, 2020

Сряда: Рубрика Health

Където Вероника Кирилова говори.


НЕПРАВИЛНА СТОЙКА

Неправилната стойка е един често срещан проблем, който хората пренебрегват. Това състояние се получава при постоянното повтаряне на една и съща поза, която изкривява тялото ни. Тези проблеми могат да се появят още от ученическа възраст, когато децата прекарват голяма част от деня си, седейки на чин/бюро или носейки прекалено тежки раници. В днешно време шансът за получаване на неправилна стойка е още по-висок, защото много младежи прекарват времето си след училище пред компютъра.


Проблемът застрашава не само децата, но и възрастните, които работят по 8 часа (а понякога и повече) на бюро. При продължително седене в неправилна стойка тялото получава изкривявания, които след това изискват много труд и усилия, за да се оправят. В дългосрочен план, те могат да доведат до много по-сериозни проблеми от лош външен вид, като затруднено дишане, разместване на органите, мускулен дисбаланс, дискова херния и много други.


Колкото по-рано се хване проблемът и се предприемат мерки, толкова по-бързо ще може да се изправи стойката. При децата е доста по-лесно, отколкото при възрастните, но не е невъзможно и при по-късна възраст.


Внимание! Помощ трябва да се търси само от специалисти и професионалисти. Не трябва да се вземат самостоятелни мерки – чуто или видяно някъде. Едно добро решение за оправяне на стойката е йогата. Може да се отиде на такъв клас с професионалист в сферата, който да насочва и помага при справянето с проблема.


Ние от WE MATTER апелираме към ранното вземане на правилни мерки при подобно състояние. Не оставяйте проблемът да се задълбочи! Грижете се за себе си и здравето си! То е най-важно.


А вие имате ли подобен проблем или пък познавате някой, който има? Какво смятате, че би помогнало? Споделете с нас в коментарите.27 views