WE MATTER: Everyday Life

Updated: Jan 20, 2020

Четвъртък: Рубрика Everyday Life

Където Александър Колев говори.

Ден без нищо научено е пропилян ден.


Поредният отегчителен ден в училище?


Старата госпожа отново ли предаде урока за деня по монотонния и скучен начин, както винаги?


Най-вероятно, да.


Било ли ви е трудно да се вслушате и да се съсредоточите или пък дори не сте се опитали? Напоследък ни набиват в главата, че училището е скучно, че повечето неща няма да ни трябват чрез използването на типичната фраза: “училище- мъчилище”. Дали се замисляме обаче, че всичко което получаваме там, е знание? Че от там нищо не ни взимат, а само ни дават?


“Знанието е ключът към тайните на вселената”. Тези думи на Айнщайн са достатъчни да докажат, че училището е кутия с милиарди ключове за врати, които водят до неизмерими познания. То не е скучно, не е загуба на време, не е някакъв затвор. Всичко е въпрос на гледна точка. Вярно е, че има големи дупки в образователната система, но не са свързани с това дали ученикът ще научи нещо, а с това дали ще му е интересно. Не зная дали има човек, който е споменал, че му пречи това, че знае твърде много.


В момента, в който трябва да платите за образование, тогава ще разберете каква златна мина е била училището. Тогава може би ще е твърде късно. Затова днес, когато седнете да пишете поредното “скучно” домашно, се опитайте да намерите интересното в него, да откриете нещото което ще ви помогне за в бъдеще, защото и в най-простичката задача има повече знание отколкото си мислите. По този начин, човек успява да обогати не само нивото си на знание и обща култура, но и интелекта си и чистата си представа за света около него.

3 views