WE MATTER: Bulgaria Spotlight

Updated: Jan 20, 2020

Събота: Рубрика Bulgaria Spotlight

Където Мирослав Николов говори.

Уикендите - единственото свободно времена човек през седмицата, са идеалната възможност да си отдъхнем от тежкото и монотонно ежедневие. И както много хора биха се съгласили, тези два дни трябва да се прекарат далеч от нормалното ни обкръжение.Едно такова място, което освен, че ни помага да излезем от ежедневието си, а и да се поразходим из природата е средновековната църква “Свети Йоан Летни”, намираща се на един хълм в непосредствена близост до язовир Пчелина (Лобош). Разстоянието от София е 60 км.


Мястото е на прекрасно разположение за снимки. За да се стигне до самата черква, може да се избере между придвижване с кола или разходка, но е за предпочитане разходката.


Интересна история е, че на мястото на язовира е съществувало село с името Пчелинци, но през 60-те години било взето решение то да се наводни и да стане утайник на река Струма, за да не замърсява Гърция.Около язовира също има и почивни станции с нови реновирани бунгала, където човек също може да прекара уикенда си. Привечер, когато слънцето залязва, край брега се наблюдава една прекрасна и релаксираща гледка.52 views