WE MATTER: Bulgaria Spotlight

Updated: Jan 20, 2020

Събота: Рубрика Bulgaria Spotlight

Където Елена Йорданова говори.


СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА


Снимката е заснета на Седемте рилски езера – едно много специално място за мен. Посещавала съм езерата много пъти и всеки път е различен. Това е едно вълшебно място, където можеш да останеш сам с мислите си.


Именно това символизира и снимката. Цветето на пръв поглед изглежда тъжно и самотно, но какво всъщност можем да забележим? То е полегнало на камъка, спокойно, огрято от слънчевите лъчи с вълшебна гледка наоколо. Уж самотно, но е част от света и природата. Именно то прави снимката по-различна и специална.


Така е и с нас хората. Сами се чувстваме самотни, недооценени и тъжни, но реалността е друга. Всеки човек сам, със своите действия прави света различен, а защо не и по-добър?


Не е лошо за момент да останеш сам (не е и страшно), да се огледаш около себе си и заобикалящия те свят – природата, мястото, в което живееш, ежедневието ти, и да се замислиш за нещата, на които истински държиш.


За мен Седемте рилски езера са една малка част от нашата великолепна страна, едно място, пълно с енергия. Препоръчвам всеки, който не го е посетил да се качи до "Сълзата" в най-скоро време и да се наслади на гледката от върха.


Кое е вашето място за отделяне от ежедневието? Може да споделите като текст или снимка в коментар.8 views