WE MATTER: Където учениците говорят и гласът им е от значение.

Updated: Jan 20, 2020WE MATTER е дигитално списание, което дава възможност на ученици от различни възрасти и различни части на България да се изкажат относно множество теми, както и да придобият опит, който да им е полезен в бъдеще, като насочат вниманието си върху сферите, които представляват интерес за тях: писане, снимане, изкуство, творчество, дизайн и други. Предвидени са по четири броя на година: пролетен, летен, есенен и зимен, като стартираме списанието със септемврийски (есенен) брой с тема, подходяща за учениците - мотивация.


Да се даде поле за изява на учениците обаче не е единствената ни цел. Списанието цели да покаже, че независимо от възрастта им, тяхното мнен


ие, глас и умения са от значение и заслужават вниманието и подкрепата на онези от нас, които вече са извървяли този на пръв поглед лесен път. Точно заради това сме наясно колко коварен би могъл да бъде процесът да си ученик: всиките предмети, голяма част от които, не са ни интересни; множеството домашни; напрежението и високите очаквания на родителите; желанието все пак да се намери и свободно време между училище, допълнителните уроци и тренировките. В целия този ежедневен хаос обаче е разбираемо как в тази възраст може да забравим да си зададем въпроса: Каква е моята страст? Въпрос, на който всеки един от нас трябва да може да си отговори, но колкото по-рано успеем, толкова по-лесно ще можем да постигаме целите си и да жънем успех.


Чрез списанието, учениците отделят от времето си за извънкласна дейност, която им дава свобода да търсят отговора на този въпрос, като същевременно се занимават с нещо, което събужда жаждата им за информация, креативността им, амбицията им и отговорността да разпределят времето си и задачите си, така че да ги изпълнят навреме. Резултатът е, че придобиват опит в сфери, които ги интересуват, знание, увереност, сила на гласа си, а с малко късмет, и ясната представа относно каква е тяхната страст.


WE MATTER е арената им. Присъединете се към тяхното приключение, а те ще ви покажат защо си заслужава да ги следвате и подкрепяте от начало до край.

1 view