top of page

Впечатления от A to Jazz Festival

Текст и снимки: Далиа Давидкова

Не можеш да си купиш култура. За възпитание не се плаща. Тази философия е в абсолютен синхрон със свободния достъп до ежегодния фестивал – A to Jazz Festival. В три поредни дни (от 1 до 3 юли 2022) събитието успя да събере на поляните на Южния парк в София хора на всякакви възрасти, жадни за живот и джаз музика.Посетителите се радваха на хубава музика, храна и напитки. Имаше шатри с разнообразни ръчно изработени сувенири. Отвсякъде лъхаше на бохемски живот. Лятото несъмнено е време за по-малко работа, повече танци и хубава музика, а тук, точно под звездите, бяха съсредоточени и двете.


Хора, насядали по пейките; групи, излегнали се на одеялата за пикник, веселяци се и танцуващи близо до сцената; домашни любимци – пухкави същества, галени и обгрижвани от стопани и непознати. С други думи – за всеки имаше по нещо. За привържениците на спокойствието – хълмът срещу сцената; за обичащите танци – точно до сцената; за хората с домашни любимци – навсякъде. Хора в хамаци, на столове, на пейки, обичащи и необичащи да влизат в тревата, се полюшваха в синхрон с музиката.Навсякъде усмихнати лица – страхотна гледка. Смея да твърдя, че изглеждаха щастливи. София не е толкова празна през лятото, щом има подобни хубави събития.


Атмосферата и организацията бяха на ниво. Екипът на охраната беше страхотен – за няколко минути намери дете, отделило се от майка си в тълпата от танцуващи.

С нетърпение очаквам отново A to Jazz Festival и препоръчвам с две ръце!


За повече информация:www.atojazz.bg

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page