top of page
  • Снимка на автораsonyabatova

„Трудна любов“ – ревю на филм

Текст: Соня Батова


В днешната статия реших да ви представя един филм, който излезе на 5 ноември 2021. За него са написани много рецензии от професионалисти и вероятно те ще бъдат много по-подробни от моето скромно тълкувание. Ще се радвам да отделите от времето си, за да прочетете и моето ревю и да прецените сами дали си заслужава да го изгледате.


Филмът „Love Hard“ е плод на труда на режисьора Ернан Хименес, като в оригинал е на английски език. Като продължителност бих казала, че 1ч. 45м. са именно перфектното време, така че човек да може да запази ентусиазма си от гледането, без да се отчае. Това, което може би ще ви развълнува повече, е участието на любимката на много хора Нина Добрев, позната още като Елена/Катрин от сериала „Дневниците на вампира“. Тя влиза в ролята на младата, отчаяна от любовния си живот, писателка Натали Бауер. Неѝн партньор във филма е Джош (Джими О. Янг), който живее с огромното си семейство на 3000 мили от Лос Анджелис.


Sassy, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons

https://www.youtube.com/user/FungBrosComedy, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons

Историята се развива около кариерата на Натали като писателка, с трагичен любовен живот. Самата тя казва още в началото на филма: „Хубавото е, че превърнах своя ужасен любовен живот в успешна онлайн писателска кариера. От години описвам катастрофалните си срещи под псевдонима "Винаги шаферка" и на хората сякаш им харесва, че не мога да срещна любовта. Но честно казано, не знам колко още мога да правя това. Как така всички са я срещнали, а аз не? Или съм жената с най-малкото късмет в света, или начинът ми на избиране е счупен." Предполагам, че усетихте комичната нотка в нейните думи? Именно поради тази причина филмът е определен като жанр романтична комедия.


Продължаваме със задълбочаване в сюжетната линия, където се включва и образът на непознатия красавец, с когото Натали започва да си контактува през приложение за онлайн запознанства на база на максимален брой съвпадения. Тяхното приятелство започва бързо да се разгръща и не след дълго тя решава, че най-сетне е срещнала перфектния мъж. Именно това нейно убеждение провокира последвалото ѝ пътешествие до Ню Йорк, на 3000 мили от Ел Ей. Вълнението ѝ да се запознае на живо с него обаче се изпарява в момента, в който е посрещната в къщата на непознатия за нея Джош. Именно тогава тя осъзнава, че е била „уловена“/ измамена/, и през цялото време си е писала не с красавеца Таг (Дарън Барнет), а с Джош – симпатичен и притеснителен мъж, който обаче е пълна противоположност на това, което тя очаква. За съжаление обаче, тя не може да отпътува, тъй като роднините му са толкова щастливи от факта, че той е довел приятелка за Коледа, че съвестта ѝ не го позволява.


Тук е време да се отбележи, че тази част на филма въвежда основната тема за фалшивите самоличности, които управляват интернет пространството чрез чужди снимки и псевдоними. Именно заради това според мен този филм трябва да бъде изгледан, за да се покаже на младите хора какви са опасностите, които дебнат на всеки ъгъл и особено в социалните мрежи. За щастие, историята на Натали не е с фатален край, но много хора по света стават ежедневно жертви на психически тормоз и изнудвания, вследствие на комуникация с непознати.


След това малко отклонение се завръщам към основния сюжет на филма.


Тъй като Джош не иска да разочарова семейството си, предлага на Натали да се преструва на негово гадже до края на празниците, като в замяна на това той да ѝ помогне да впечатли истинския Таг, който живее в града. Така започва поредица от случки, в които младата писателка се среща с красивия мъж и прави всичко възможно да му се хареса. Най-големият проблем тук според мен се явява изкривяването на истината и промяната на личната идентичност на героинята, която в своя стремеж да привлече внимание, прикрива своята истинска същност.


Какво ще стане с двамата главни герои и дали Натали ще успее да балансира между измислената си връзка с Джош и стремежа си да впечатли Таг, разберете сами като изгледате филма. Надявам се статията да ви е харесала и наистина да се замислите върху опасностите, които крият социалните мрежи.

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page