top of page

Светлана Кирова: „Най-добрата спечелена битка и най-голямата награда е да победиш себе си“

Актуализирано: 19.07.2021 г.

Интервю: Елена Йорданова

Светлана Кирова от ранна възраст /от 30 години насам/ се занимава със спорт. Първоначално е тренирала 10 години художествена гимнастика, а след това латино и спортни танци, плуване, кик бокс и трибой. Преди 10 години основава собствен спортен клуб по аеробика в град Перник, който се нарича Aerobic Spirit. Учила е в художествено училище и е получила висше образование в сферата на модата в Нов български университет. Не е работила по специалността си, но обича да придава собствен облик на вещите около себе си.


Мечтае да пътува по света, да се запознава с нови хора и да търси нови предизвикателства. Голяма част от нас я познават от първия сезон на телевизионното предаване „Женени от пръв поглед“. Тя е много позитивен и енергичен човек, който днес ще ни разкаже повече за промяната в живота си.


Е: Какво за теб е промяната и вярваш ли в съществуването ѝ?


С: Промяната за мен е свързана с болката. Когато човек е в зоната си на комфорт, е много трудно да се самодисциплинира до степен да се промени. Общо взето, когато излезем от нея, промяната идва сама. Почти никога не е свързана с много положителни чувства. Все пак вярвам в промяната. Всеки човек минава през нея, но през различно време от живота си.


Е: Как според теб активните тренировки променят живота на човек?


С: Аз винаги съм се занимавала със спорт най-вече, за да си лекувам душата. Именно затова нарекох клуба си Aerobic Spirit, защото съм го обвързала с духа. Активната дейност променя живота ти, като всеки ден ти доставя една доза допамин, една доза положително усещане, удовлетвореност, мотивация, дисциплина. Всички тези неща оказват влияние върху цялостната личност на човека. Ставаме много по-целенасочени в работата си, в личния си живот и в ежедневието си – във всеки един аспект.„Винаги съм твърдяла, че моята работа

е на принципа на бумеранга –

каквото излъчваш, това и привличаш.“Е: А как промениха лично твоя живот?


С: Във връзка с клуба, който имах щастието да създам, промениха живота ми, срещайки ме с изключително много добри хора. На мнение съм, че всеки човек привлича съмишленици - тоест, аз се обградих с хора, които приличат на мен.


Е: Имало ли е период в живота ти, в който си обмисляла да се откажеш от Aerobic Spirit?

С: Не, никога не съм имала такъв момент. Дори не ми е минавало през ума да се откажа! Сблъсквала съм се с много тежки моменти, особено в началото. Имала съм проблеми с това, че нямам зала. Борила съм се с всякакви видове затруднения, но да се откажа никога не е било вариант за мен.Е: Аз също тренирам при теб и съм на мнението, че си изключително зареждащ човек и винаги се справяш с всичко по пътя. Сменяла си няколко зали, но винаги си намирала място, където да тренираме и начин, по който да вдъхновяваш нашето ежедневие. Откъде всъщност черпиш тази сила?


С: Винаги съм твърдяла, че моята работа, за голяма моя радост, е на принципа на бумеранга – каквото излъчваш, това и привличаш. Досега, когато съм била добронамерена и сърдечна, когато съм се старала, това нещо се е възвръщало. Самото общуване с хората и енергията, която обменяме, е нещото, което ме кара постоянно да продължавам напред. Аз възприемам работата си като мое дете – от началото до края, едно мое дело (смее се).

Е: Скоро се омъжи. Как това променя ежедневието ти?


С: Това всъщност беше една от най-големите ми мечти. Не да се омъжа, а по-скоро да срещна своята сродна душа и своята половинка. Любовта е нещото, което вдъхва живот на всичко. Няма смисъл човек да съществува на този свят, ако няма кого да обича или да бъде обичан. Ежедневието ми се промени с това, че вече бързам да се прибера вкъщи, бързам да си видя моя човек, ценя всяка една минута, прекарана заедно с него, планирам почивките, отпуските, мечтаем заедно, правим планове.


Е: Много се радвам! Ще ни споделиш ли твоя съвет за ежедневно себеусъвършенстване?


С: Много голяма част от хората водят различни борби и насочват енергията си в грешна посока. Борбата ни трябва да бъде със самите нас! Най-добрата спечелена битка и най-голямата награда е да спечелиш в собствената си игра – да победиш себе си. Всеки от нас мечтае за нещо и ежедневно си поставя цели. Ще бъдем много по-удовлетворени, ако се трудим в посока на нашите собствени цели и мечти, без да разпиляваме енергията си във всякаква друга посока.


 

Интервюто със Светлана ще откриете в брой 2 на списанието ни с основна тема "Промяна". Можете да го изтеглите тук.


0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page