top of page

Свети Валентин или как да не ни изяде гаджето

Текст: Далиа Давидкова и Зорница Цекова


„Има само едно единствено щастие в живота –

да обичаш и да бъдеш обичан.“

– Жорж Санд


В първата част от нашата поредица за Свети Валентин ви дадохме идеи за подаръци. В тази статия ви отправяме няколко съвета как да прекарате деня с половинката си или с приятели.Обвързани или не, повечето хора искат да се насладят на празника на любовта и атмосферата, която той носи със себе си. Какво по-хубаво от сърчица, панделки, рози, мечета и лампички наоколо, допълнено от надписи: „Обичам те”, разлепени на всеки ъгъл? Затова решихме списъкът ни с идеи за празника да е подходящ и за двойки, но и за празнуване с приятели. Нека си признаем, дами – празникът си е празник и това означава, че имаме повод да се поглезим. Също така в контекста на пандемията счетохме за полезно да дадем на всеки от вариантите негова алтернатива, проложима в домашни условия.


Културна дейност


И така, започваме с абсолютната класика в жанра. И не, нямаме предвид: „Знаеш ли, че имаш прекрасни очи”, а срещата за кино. Тя е подходяща за ученически любови и за всеки с младежки дух. Изберете филм, запазете билети по телефона, за да няма неприятни изненади и сте готови – бързо, лесно и удобно.Продължаваме нататък с предложение с дъх на бохемски чар и среща пред ТЕАТЪРА. Тук няма нужда от обяснения.


Абсолютен фаворит ни е срещата „Да отидем на балет?” и ще напомнним – в театъра с официален анцуг не е подходящо да се ходи. Дами и господа, екипът за фитнес не е най- доброто решение в случая. Препоръчваме да изберете нещо изчистено и елегантно.


И както обещахме в началото, ето я и нейно величество АЛТЕРНАТИВАТА. Тя е да си направите киносалон вкъщи. Но тук внасяме уточнения – изберете какво ще гледате, какво ще хапнете и пиете, не оставяйте нищо за последния момент. Можете да си направите пикник в хола. Не винаги изглежда примамливо, но прегръдките са гарантирани.


Кафето в ролята на основен заподозрян


Продължаваме с непринуденото „Да отидем на кафе?”. Тук не е нужно планиране и специална подготовка. Да си признаем, вечерният вариант да отидете на бар също не е за подценяване.


Но ако предпочитате да сте вкъщи, винаги може да пренесете кафенето в хола или да превърнете кухнята в изискан бар – светещи лампички, LED осветление или свещи. Атмосферата е готова. По-сръчните от вас могат да опитат да си направят сами коктейли, но има вариант да си купите и готови от магазина до вас.


ТворчествоСега ще предложим нещо и на хората, които обичат да изпробват нови неща. Среща за рисуване с вино е нещо, което предлага приятно изживяване и рисунка за спомен. Има много места, където ще откриете такива „креативни услуги”, а цените не са високи. Идеята е осъществима и вкъщи – предлага се голямо изобилие от картини, които да оцветите сами, а в кутията има и нужните цветове. Ето тук искаме да подчертаем, че предложението е подходящо и за хора, които не могат да рисуват като Пикасо.


Спорт


Активният начин на живот навлиза все повече в ежедневието ни. Затова имаме предложение и за хората, които предпочитат активности, свързани с движение. Нашето предложение тук е катерене. Празникът може да е причина да отидете на тренировка заедно или пък да се катерите непрофесионално.


Алтернативата този път също е навън – разходка и пикник сред природата. На Витоша е пълно с хора, но в понеделник те ще са на работа. Отиването на планина е често избирана алтернатива, когато времето е хубаво, но през седмицата потокът от хора е по-малък. От друга страна може да се изкачите до Цари Мали Град и да съчетаете полезното с приятното. В парка зад крепостта има мостче, което води към масички за пикник. Но ако времето не позволява, винаги е по-добре гушкане вкъщи пред това да слагате павета в джобовете на гаджето, за да не литне. Трябва да се съобразите с метеорологични условия, които също са фактор при плануването, а тук те са от съществено значение. Да, жена е – ще намери за какво да мрънка. Затова не ѝ давайте допълнителни поводи, поне на този ден.


Релакс и спа


Пълната противоположност на предходното ни предложение е срещата за спа. Извиняваме се, господа, че повдигаме въпроса, но кралски спа ден и половинката ви ще е като нова – даже няма да помни, че скоро ви се е цупила за нещо.


Ако обаче сте домошари: „Спа в хола? - Мисията възможна!” и даже няма да излизате на този студ. Подгответе си маски за лице, филми, кафе, бисквитки и сте готови.
Готвене


За тези, които обичат да готвят, нашето предложение е да си направите мъфин в чашка или кексче в бурканче. Има рецепти в интернет, а честно казано и да не се получат, във всяка къща има един човек, който се абстрахира от вида, миризмата и вкуса и поглъща всичко, което види.ЕкскурзияПокрай забързаното ежедневие забравихме да пътуваме и да отделяме време насаме един с друг. Познато ли ви е? - Две социални мрежи, три електронни пощи, още няколко приложения? Не знаем за вас, но ние лично имаме чувството, че изключим ли си телефона, ще ни звъннат по водомера. Затова ви предлагаме кратко бягство и телефони на самолетен режим. Еднодневната екскурзия с БДЖ е супер сладка. Наистина за избралите тази алтернатива се надяваме да няма сняг във влака ви.


Игри

Винаги можете да останете на топло и да си направите вечер на настолните игри. Тази алтернатива предполага да се подготвите с игри за опознаване на света, повишаване на общата култура или развиващи връзката между вас. Така научавате нови неща и можете да обикаляте света от собствения си дом.


За всички, които ще изкарат вечерта сами – вана със соли, книга и чаша горещ шоколад!


И помнете, по-добре да няма среща, отколкото да прекарате деня в неподходяща компания!


Дано успяхме да ви дадем идеи за добро прекарване на Свети Валентин. Празниците са измислени, за да направим нещо специално, но не забравяйте, че всеки ден може да е празник.

0 коментара

Последни публикации

Виж всички