top of page

„Стефан Данаилов на 80: години любов”

Автор: Далиа Давидкова

На 9 декември актьорът, преподавателят, политикът... Мастърът щеше да стане и става на 80 години!„На тези години е смешно да мисля за бъдещето. Разтоварвам и подреждам багажа на миналото, за да разбера къде съм в настоящето. И като че все пак мечтая за бъдещето, скришом...” - Стефан Данаилов (София, 2017)


На 6 декември се проведе едно изключително събитие, предшестващо празненствата по повод рождения ден на Ламбо. В кино „Одеон” в гр. София се състоя представяне на книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот” от Георги Тошев. Малко по-късно бе и премиерата на филма „Ламбо от София” с продуцент и сценарист Георги Тошев, режисьор Ема Константинова, оператор Борис Пинтев. Това са 35 минути, в които е събран животът на Мастъра, видян през погледа на хората станали част от жизнения му път. Вечерта завърши с прожекция на филма „Морето” от 1967г. с режисьор Петър Донев. Гост на събитието беше вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.


В рамките на вечерта видяхме Стефан Данаилов такъв, какъвто е в очите на хората, с които се е пресякъл животът му. Отново бяхме негова публика докато го гледахме във филма „Морето”. Чухме и за книгата, съдържаща разговори и снимки от личния архив на актьора, която се изкупуваше по-бързо от попиването на мастило. Опиянени от образа на Ламбо на екрана, всички тази нощ си тръгнаха, носейки със себе си спомена за него.

Предстоят още събития на 9 декември, като по случай рождения му ден на Голяма сцена в Народния театър „Иван Вазов” от 19:00 часа ще се състои спектакълът „Стефан Данаилов на 80: години любов”.


На 9 декември можем да кажем честити 80 години любов на Мастъра, чиито роли ще останат незабравими и запечатани завинаги в сърцето!


Информация:

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page