top of page

Символика на полускъпоценните камъни

Текст: Моника Ангелова

Полускъпоценните камъни са познати на човечеството още от древни времена. Вярва се, че те могат да помогнат на хората в различни сфери от живота им. Също така са известни с притежанието си на лечебни свойства.


Днес бих искала да ви разкажа за пет от тези естествени камъни. Аметист

Аметистът е камъкът на цялостното изцеление. Той лекува животни, растения и хора, “гони” негативната енергия. Известен е с това, че ни помага при взимането на рационални решения. Когато сме под стрес или изтощени, аметистът може да бъде нашият най-добър приятел.

Розов кварц

Февруари – месецът на любовта. Цветя, шоколади, много усмивки. Розовият кварц така добре пасва на цялата тази обстановка. Той е свързан със сърдечната чакра – там, където се крият нашите най-съкровени емоции. Когато преживеем сърдечна травма, розовият кварц съчувства и разбира, помага ни да се отървем от това, което ни тежи. Свързан е и с любовта, която изпитваме към самите нас, защото както знаем, важно е първо да обикнем себе си, преди да можем да дадем любов и на хората около нас.Карнеол

Карнеолът е известен като камъкът на общуването. Благоприятства усещанията при чувство на страх и притеснение. Помага ни при проблеми с общуването с други хора. Енергията му съдейства при състояния на безпокойство от това какво ще кажат или ще си помислят другите около нас. Хората, които използват карнеола, усещат лекота при разговори пред голям кръг от хора или презентации на работното ни място. Вибрацията на камъка е комфортът на вътрешната ни Вселена. Той се свързва и с ума, носи ни осъзнатост.


jaja_1985, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Планински кристал


Планинският кристал може да се програмира според намерението на човека, който работи с него. Това означава да го заредим с конкретни мисли или вибрации, които желаем да съдържа. Планинският кристал умее да пречиства енергията около себе си. Поради тази причина бихме могли да го използваме, за да почистим бижутата, които притежаваме. Той е камък със силни медиативни свойства. По време на медитацията с него, той води до успокоение на нервната система на човека и му помага да фокусира вниманието си.

Тигрово око

Тировото око е изключително рядко срещан скъпоценен камък, но често споменаван. Начинаещите в използването на кристали обиквено се натъкват на него, в началото на своята практика. Този кристал помага, за да постигнем баланс във вътрешния ни свят. Той помага за разбирателство и хармония между хората, които имат различни възгледи. С него се постига баланс в семейството и взаимоотношенията с близки. Намалява също стреса, желанието за зависимости като алкохол и наркотични вещества. Увеличава силата на волята и творческата енергия.


Simon A. Eugster, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Полускъпоценните камъни са прекарсно помощно средство за постигането на цялостно подобрение в нашия живот. Ако си позволим да навлезем в техния свят и да се свържем с енергията им, това може да ни донесе само позитиви. Готови ли сте да се впуснете в приключението, наречено работа с полускъпоценни камъни?


Източници:


· “АМЕТИСТ – КРИСТАЛ НА ТИХАТА МЪДРОСТ” (2021). Zenlife.

· “РОЗОВ КВАРЦ – КАМЪК НА ЛЮБОВТА НА ТАЗИ ЕПОХА” (2021). Zenlife.

· “КАРНЕОЛ – КРИСТАЛЪТ НА ПЛОДОРОДНОТО ТВОРЕНЕ” (2021). Zenlife.

· “ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ – ВЕЗДЕСЪЩИЯ ЛЕЧИТЕЛ” (2021). Zenlife.

· “ТИГРОВО ОКО – ФОКУС НА УМА И ОБЕКТИВИЗЪМ В ПРЕЦЕНКИТЕ” (2021). Zenlife.0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page