top of page

,,Щастливей”: Щастието през очите на Изабел Овчарова

Интервю: Десислава Петрова


Изабел Овчарова или просто Изи, е млада българска влогърка, вдъхновяваща хиляди хора с позитивната си енергия. Самата аз съм сред нейните почитатели и тя е един от главните хора, които ме мотивират да се развивам и да се стремя да бъда най-добрата версия на себе си. Още от малка, тя е много креативна личност и обича да снима видеа, да пише и да танцува. Едва на осемнадесет години Изи издава своята дебютна книга “Щастливей”, чиято цел е да носи светлина на всеки, който се докосне до нея и най-вече да преоткрие себе си и да се осмели да живее по-щастливо.Д: Какво те вдъхнови да напишеш ,,Щастливей’’?


И: Винаги съм мечтала да напиша книга за живота си, както и винаги съм обичала да пиша разкази, истории и текстове, но и шеговити или доста тъжни стихотворения. В годините ми в училище двама учители забелязаха умението ми и го поощряваха, като ме канеха на олимпиади по създаване на текстове на български и английски език.

Нямаше нещо конкретно, което да да ме вдъхнови... Винаги е било нещо, което знам, че искам да направя.


Д: Кое беше най-голямото предизвикателство по време на писането?


И: Предизвикателството беше да осъзная, че това, което споделям, е изключително лично, но в същото време може да бъде полезно за всеки, който има нужда от него. Накрая, за щастие, се оказа точно така.


„Щастието е във всеки един от нас

и не можеш да го откриеш извън себе си.

То е вътре в теб и в начина, по който

избираш да гледаш на живота.“

Д: Как се промени животът ти след като написа книгата?


И: Това, което се промени най-много, беше да почувствам, че няма нужда да си прочел всички книги, да познаваш всички автори и да имаш най-богатата обща култура, за да правиш това, което обичаш. Полезно е, разбира се, но винаги съм си мислела, че е “задължително” да е така, защото в противен случай, няма да стигнеш далеч. Радвам се, че вече това не е част от мислите ми и съм свободна да следвам сърцето си.


Друго нещо, което се промени в живота ми, беше, че наистина осъзнах колко много значи за мен това, което правя, да има позитивно влияние. Всеки път, в който чуя “книгата ти ми помогна/промени/вдъхнови”, се изпълвам с най-голямото щастие и това е най-важното за мен.


Д: Каква според теб е тайната към щастието?


И: Щастието е във всеки един от нас и не можеш да го откриеш извън себе си. То е вътре в теб и в начина, по който избираш да гледаш на живота.


Д: Как щастливееш ти, Изи?


И: Когато творя, споделям, прегръщам, пея, правя разходки в природата, виждам усмивките на хората.


Д: Както знаем, ,,Щастливей’’ пожъна големи успехи и докосна много хора. Какво можем да очакваме от теб занапред?


И: Предстоят много неща, над които работя и за които се вълнувам да споделя. Тепърва ще ги разкривам едно по едно във времето. Най-скорошното е втората ми книга “Причината”. Много се вълнувам за нея, защото е много по-различна от всичко, което съм правила, и е първата книга, която реално показва начина ми на писане и нова/несподелена досега дълбочина на въображението ми. Предстои и да излезе версията на приложението ми за Андроид и още неща, които много се вълнувам да споделя!„Доверете се на процеса и на себе си.

Всеки избор е правилен и всеки път

ни носи нещо добро. Всичко се случва

с причина и тя винаги е добра.“


Д: Какъв съвет би дала на учениците, на които тепърва им предстои да завършат и се притесняват за следващия етап от живота си?


И: Напълно разбирам чувството. Аз самата понякога не знам какво предстои и как да се справя с нещата, които ми се случват. Доверете се на процеса и на себе си. Всеки избор е правилен и всеки път ни носи нещо добро. Всичко се случва с причина и тя винаги е добра.

 

Интервюто с Изи е публикувано в брой 4 на списанието ни, с тема "Щастие". Можете да го изтеглите тук.


0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page