top of page

Щастието е в преживяването: живейте!

Актуализирано: 14.02.2022 г.

Текст: Джулиана Добрева


Всяко живо създание или дори миниатюрна бактерия притежава организъм и инстинкт за оцеляване. Ние хората сме много висша форма на живот. Защо ли, питате се? Та ние чувстваме, обичаме, радваме се, преследваме щастието и всичко, което правим, всяко движение и постъпка, то се превръща в идеята ни за живот. Възможността да си свободен и да преживееш колкото се може повече невероятни моменти за краткото си съществуване е невероятна.Осъзнаваме ли колко сме щастливи от това само да се намираме на тази прекрасна земя, да сме истински живи и свободни да придаваме същност към ежедневието и живота си? Имаме уникалната възможност да приключенстваме, да обикаляме и изследваме нови места, да изпитваме чувства като любов, вълнение и дори щастие. Не е ли именно това най-прекрасното нещо – да си свободен и да живееш живота си, както искаш? Всъщност идеята на нашето съществуване се крие в това да се стремим да живеем като за последно. Защо иначе да съществуваме, ако не оползотворяваме краткото си време на Земята в пътувания, изследване, и споделено време и празници с близките ни хора?


Живейте истински, не хабете времето си, зяпайки във фалшивия малък телефонен екран. Той само ни отвежда към неосъществени мечти и идеали. Вместо това вземете телефона и планирайте следващата си ваканция. Запечатайте незабравимите си моменти в снимки. Точно така, стремете се вие да сте този някой, който прави другите щастливи, а не социалните медии. Опитайте се да създавате непрекъснати идеи – такива, каквито ще ви държат във вълнение и истинско пълноценно щастие. Живейте, но ползотворно.


Всеки детайл от нашето ежедневие е съществено важен за живота ни. Всеки ден, човек трябва да се опитва да си ляга с мисълта колко ще бъде вълнуващ следващият ден. Създай смисъл в ежедневието си! Животът е цветен, пълен с изненади, понякога труден, но накрая така красив. Именно това искам да споделя: всеки трябва така усилено да се труди и да допринася с всичко, което прави за своето благо, че накрая да е толкова щастлив от творението си, че просто да му остане тръпчивият вкус от това да се наслади на действията си. Ще знае, че съществуването му не е било напразно и свободата му е била оползотворена.


„Учим се, докато сме живи. Нека учението ни да е свързано с това как да бъдем по-добри хора.“


Нека всеки вземе времето в ръцете си, преди да е късно. Отдели си момент да се опознаеш, да си зададеш въпроса какво искаш от живота и той какво иска от теб. Да си стъпиш здраво на краката и да действаш. Сбъдни мечтите си! Живей истински! Какво имам предвид с това ли? Създай семейство, храни се както трябва, все пак тялото ти е храм, движи се и за нищо на света не спирай да вървиш, ако не физически, то опитай умствено. Поеми риска и хвани следващата вълна, която би могла да те отнесе не под морето, а до най-прекрасния остров. Пътувай и се опитай да абсорбираш колкото се може повече от красивите местенца, природа и хора на тази Земя.


Понякога е трудно да поддържаш светлината в себе си и винаги да блестиш, както и да следваш мечтите си. Но мечтаейки, човек винаги ще има цел, след която да върви и в която да вярва. Преживейте всеки един момент по свой начин и нека да не забравяме, че щастието ни прави добри, а добротата ще изцери света.Вярата,свободата и това да бъдем щастливи са ключът към вратите на този така вълнуващ свят, в който имаме възможността да живеем и дивеем по свой собствен начин. 

Текстът на Джули можете да откриете в брой 4 на списанието с тема „Щастие“.

Изтегли тук.

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page