top of page

Seek Discomfort плейлист - да излезеш от зоната си на комфорт

Текст: Вяра Цветкова

Случвало ли ви се е да имате ужасен ден, да си пуснете любима песен и изведнъж светът да изглежда по-красив? Или да чуете някоя песен и думите в нея да ви вкарат във философско настроение за дни наред? Във всеки случай, музиката неоспоримо влияе на настроението и на мислите на всички нас.В тази връзка, чували ли сте за философията Seek Discomfort (букв. превод - Търси Дискомфорт)? Тя бива популизирана от основателите на YouTube канала Yes Theory, когато стартират своята онлайн платформа Seek Discomfort през май 2018 година. Идеята на тази фраза е, че единственият начин да израстнем е да правим неща, които ни карат да се чувстваме неудобно; да търсим дискомфорт.


Доста съм си мислила за тази философия през последната година и съм се опитвала да я приложа в живота си. Дискомфортът се постига и с малки, и с големи неща. Много хора приемат, че Seek Discomfort е само за хората с много пари и свободно време, които могат да си позволят да пътуват и да опитат нещо ново в чужди държави. Но това не е така - всеки и навсякъде може да приеме този подход и да го приложи в своето ежедневие. Разходка в парка, нова и интересна тренировка от YouTube, посещение на място в собствения си град, където не сте били досега, включване в проекти и инициативи, разговор с непознат човек…Всички тези малки неща ни изкарват от зоната ни на комфорт и ни помагат да израстваме.


Най-големият враг на нашето израстване и тази философия е страхът - от неизвестното и от това да си причиним дискомфорт. Той обаче никога не трябва да ни спира да опитваме и да се впускаме презглава (с каска и наколенки, разбира се) в живота.


Та, да се върнем на музиката. Открила съм, че правилните песни, събрани в правилния плейлист, ми помагат да се оттърся от този страх и да се хвърля в новото приключение. Затова и накрая на статията споделям някои от тях с вас, като се надявам да ви вдъхновят да започнете (или да продължите!) да излизате от зоната си на комфорт.


Преди това, ето и няколко цитата от песните:


1. I Lived, OneRepublic

@vyaratsvetkova

2. Superheroes, The Script

@vyaratsvetkova


3. Brave, Sara Bareilles

@vyaratsvetkova

4. The Nights, Avicii

@vyaratsvetkova

Тук можете да намерите линк към плейлиста в Spotify. Приятно слушане!Източници


Yes Theory. “Our Story.” Seek Discomfort, May 2018, https://www.seekdiscomfort.com/pages/our-story.0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page