top of page

Ревю на филм: “Безсъние за двама”

Текст: Моника Ангелова


Лято, безсънни нощи и една любовна история. Така можем да опишем филма “Безсъние за двама ”, излязъл на екраните на 6 май 2022 година. Силно се надявам, че с днешното ревю ще успея да грабна вниманието ви, за да може и вие да се насладите на филма.

Official movie cover

Одън е тийнейджърка, чиито родители са разведени.Грижата за нея поема майка ѝ,която е амбициозна жена и винаги очаква най-доброто от дъщеря си.Това лято обаче се оказва по-различно за младото момиче. Тя решава да замине за Колби – малък град, в който живее баща ѝ заедно с новата си съпруга и малкото им дете, и започва работа в магазин за дрехи.


Скоро след заминаването си младото момиче осъзнава, че дори на новото място всичко отновоѝ се струва същото. Тя започва да търси нови начини за разнообразие, докато междувременно чете всяка нощ на кея.

Скоро разбира, че тя не е единствената, страдаща от безсъние. Там всяка вечер се появява мистериозно момче с колело – Илай. Точно тук започва главната сюжетна линия във филма – приятелството между двамата, прерастващо в романтична история.


Когато се запознават на кея, откриват, че освен безсънието, имат и друго общо – и двамата нямат представа какъв път всъщност искат да поемат в живота. Одън споделя как никога не е правила най-нормалните тийнейджърски неща като промъкване или нощно плуване, а Илай ѝ разказва как иска да направи всичко възможно през лятото да бъде промяната, на която се надява. Така се ражда и идеята за “Приключението”.


Скоро Одън намира и нови приятелки в лицето на момичетата, които също работят в магазина с нея. Те ѝ показват, че дори малките неща са важни и са до нея,когато нещо не е наред. Та нали затова са приятелите.

Животът ѝ сякаш най-накрая започва да придобива смисъла, който толкова време е търсила. Тогава разбира,че баща ѝ и съпругата му са на път да се разделят. Така момичето се обажда на майка си,от която търси съвет за ситуацията, а тя на свой ред отива в Колби, за да помогне с изясняването на ситуацията.


Одън сякаш вече има всичко – семейство, приятели и Илай. Изглежда сякаш нещата около нея започват да се нареждат, но това разбира се изобщо не е краят на събитията. Има още време, докато приключението на Одън в Колби приключи.

Аз лично мога да кажа, че това е един от онези ненатоварващи, но в същото време, летни тийнейджърски филми с послание, на които си заслужава да бъде даден шанс. Впечатленията ми от него са, чев него всеки млад човек би могъл малко или много да се разпознае. А какво по-хубаво от това да търсим себе си, като излезем от зоната си на комфорт (което се случва на главните герои)?


0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page