top of page

Предложение за плажа: 5 книги за лятно настроение

Автор: Виктория Генчева

Една от най-честите асоциации за летния сезон е необятното синьо море със златистия пясък на плажа. Най-добрият спътник на човека в горещите почивни дни пък е именно книгата. В днешната статия разказвам малко повече за 5-те книги, които внесоха цвят в моето лято.


Напоследък в медиите се въртят много нашумели заглавия, сред които и добри попадения. Несъмнено дискусиите около тях си заслужават. Ето и кои бих препоръчала аз:


„ХИПОТЕЗА ЗА ЛЮБОВ‘‘


Закачливият роман на Али Хейзълууд ще остави у вас много усмивки и смях. Историята представя хаотичната Олив Смит, караща докторантура трета година. Предаността към най-добрата ѝ приятелка Ан принуждава Олив да се впусне в поредица лъжи относно личния си любовен живот. Насреща, готов да помогне по свои причини, излиза Адам Карлсън – най-строгият сред преподавателите, известен с ненадминатата си грубост. Как двамата ще запазят тайната си и в какво ще се прероди тя, може да разберете, ако прочетете книгата.„ИСПАНСКА ЛЮБОВНА ИЗМАМА‘‘

Друга история, в която се влюбих от първата страница, е тази от Елена Армас. В нея се сблъскват два много добре развити персонажа, всеки поотделно със своя инат. Каталина има испански корени и отчаяната нужда да намери придружител, с когото да се яви на сватбата на сестра си. Арън Блекфорд, известен с враждебните си чувства към енергичната Каталина, се явява като единствената ѝ възможност. Но с каква цел Арън предлага услугите си на Лина, предстои да разберете в страниците на „Испанска любовна измама“. Изключително увлекателна и написана с лек тон, книгата бързо се превърна в любимата ми за годината.


„ВСИЧКО ЗАПОЧНА В КНИЖАРНИЧКАТА НА ХЮГО“


Макар и не толкова известен, романът на Шели Кинг покорява сърцата със своята лека, но същевременно завладяваща история. Действието се развива около книжарница на име „Водното конче“, собственик на която е Хюго –ексцентричен старец, хранещ единствено безрезервна обич към книгите си. Новонаетата Маги Дюпре преоткрива книжния хаос и се опитва да всели ред в пълния безпорядък. Внезапно открива книга с бележки на реални хора, пишещи под псевдоними. Кои са те и как ще обвърже живота си с тях, може да разберете, когато се гмурнете в книжното пътешествие на Маги.„РАЗБИТИ СЪРЦА“

Разбира се, че няма как да не спомена и най-любимата си писателка, а именно Колийн Хувър и невероятните ѝ любовни истории. Пример за една от тях е „Разбити сърца“, въвеждаща ни в света на Бея Грим – бедно момиче с разведени родители. Когато майка ѝ умира, девойката е принудена да търси подслон при заможния си баща в Тексас, за когото не иска и да чува. Там Бея преплита съдбата си завинаги с тази на Самсон – техен съсед от богат произход. Твърде различни, но душевно свързани, двамата се опознават и между тях лежи обещанието да не споделят нищо трайно. Ала тайните от живота им ги завличат в бърз кръговрат и нямат друг избор, освен да се доверят един на друг.


„НОВО НАЧАЛО“


Последната книга, с която искам да ви запозная, също не е никак случайна. Романтичният свят на Мона Кастен ни отвежда към Али Харпър – имаща нужда от апартамент, в който да отседне покрай заминаването си в Удсхил, където се мести да учи. При един от огледите на жилища, Али се сблъсква с Кейдън Уайт – арогантен и безумно привличащ със своята харизма и стил. Съвместното им съжителстване е съпътствано със строги правила и немалко скандали. Но много скоро след това, всичко се променя и в живота на двамата се открива пътят на промяната.


А вие какво ще вземете на плажа със себе си тази година?


0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page