top of page

Подаръци с кауза

Актуализирано: 14.02.2022 г.

Текст: Вяра Цветкова

Подарявайки подаръци, нашата цел преди всичко е да зарадваме получателя и да добавим още малко радост в ежедневието му. Какво обаче да подарим? Това е въпросът, който си задаваме най-често покрай Коледа.


Отговорът са подаръците с кауза. Чрез тях можем както да зарадваме нашите приятели или семейство, както и да подкрепим организация или някой човек да реализира благородната си мисия. В тази статия ще намерите идеи точно за такива подаръци, както и описания на каузата, която ще подкрепите ако изберете да закупите от тях.


Disclaimer: Нито една от тези препоръки не е спонсорирана. Споделяме ги, защото вярваме в мисиите им!


The Social Market


Всички продукти в тази платформа са изработени от социални предприятия и пазарувайки от там, вие подкрепяте техните цели. Творбите на социално предприятие „Нарисувай ми усмивка” например, се изработват от онкоболни по време на ежеседмичните арт ателиета в Бургас, като средствата от продажбите се използват за финансирането на психосоциалната рехабилитация на онкоболните в центъра на сдружението. Любими наши продукти са ръчно рисуваните чадъри на снимката по-долу.


(Снимката е взета от официалния им сайт)Моят свят. Дневник за мечти.


Този дневник е направен от едно талантливо момиче, Мони, и с покупката му, вие помагате на децата от менторската програма “Скритите таланти на България” да учат в университет или да намерят професионална реализация. Всички деца в проекта са лишени от родителска грижа или идват от социално слаби семейства, но имат големи мечти. Нека им помогнем да ги сбъднат!


Повече за програмата можете да прочетете тук.(Снимката е взета от официалния им сайт)Купи Подарък


Това е една платформа, която събира на едно място творбите на майки на деца с увреждания, или на възрастни хора с увреждания. Повечето продукти в този сайт са арт подаръци, направени с много любов и заредени с много положителна енергия. Например, предлагаме ви да разгледате Ателие ДЕКОР - социално предприятие в Троян, в което всички коледни играчки са изработени от хора с увреждания. Наши любими играчки са портокалчетата на снимката долу.(Снимката е взета от официалния им сайт)Живот със Синдром на Даун


„Живот със Синдром на Даун“ е фондация, създадена от едно семейство от Варна, което неочаквано се сблъсква с диагнозата синдром на Даун, когато се ражда дъщеря им Микаела. Те са социално предприятие, което търси и създава начини да са финансово устойчиви и да подпомагат деца със синдром на Даун. Онлайн магазинът им е много цветен и интересен, като сме сигурни, че ще успеете да си харесате подарък от там.(Снимката е взета от официалния им сайт)Фондация "Нашите недоносени деца"


Фондацията е създадена през 2012 от три майки на пет недоносени деца. Мисията им е да подкрепят недоносените бебета и техните семейства. Те помагат на много родители, събират и правят лесно достъпна информацията по темата на едно място, създават кампании и се борят срещу предразсъдъците. За да ги подкрепите, можете да разгледате този календар от Backpack Nerd, приходите от който отиват в подкрепа на фондацията.(Снимката е взета от официалния им сайт)Фондация „Майко Мила“


Това е още една фондация, която подкрепя майките на деца с увреждания, за да могат те да работят и да се издържат сами. Онлайн магазинът им е страхотен, а те организират и страхотни базари из цяла България. Предлагаме ви да разгледате тези ангели от вълна долу!(Снимката е взета от официалния им сайт)Коледен шоколад ,,ГАЙО''


,,ГАЙО‘‘ изработват страхотен шоколад с всякакви интересни подправки - канела, джинджифил и карамфил. Опаковката на шоколада е направена от децата на Дома за деца, лишени от родителска грижа "Олга Скобелева", и Кризисен център, гр. Пловдив. Част от печалбата за всеки закупен шоколад бива дарена на дома и на кризисния център. Разгледайте страхотните шоколади!


(Снимката е взета от официалния им сайт)Ние от We Matter се надяваме, че тази Коледа ще изберете подаръци с кауза! Нека обръщаме по-голямо внимание на нещата, които купуваме, и помогнем на повече хора да открият радостта!0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page