top of page

Нова учебна година: послания от ученици към ученици

Ето че настъпи още един първи учебен ден. За някои от вас той ще е последният в училището, в което се намирате в момента, за други ще е първият на ново място, а за трети пък ще индикира началото на нови предизвикателства, възможности, приятелства и цели. Знаете, че вярваме във вас и всичко, на което сте способни. Напълно осъзнаваме колко лесно е за един ученик да изгуби мотивацията си, да изпита стрес или да се почувства сам, особено след като отминат първите няколко седмици или когато предстоят съвкупност от изпитвания и тестове. Затова решихме днес да споделим с вас посланията от ученици, които имат за цел да ви покажат, че каквото и да се случва, вие не сте сами; че сте важни! Надяваме се да откриете подкрепа в думите им както днес, така и през всеки друг ден от годината.Соня Батова:

С настъпването на новата учебна година, имам удоволствието да вляза в ролята на ваш приятел и помощник, който да ви мотивира и да ви помогне да я стартирате успешно.


Знам, че почти всеки ученик в началото е много въодушевен, докато постепенно това въодушевление не се превърне в скука и напрежение от монотонността на училищното ежедневие. Именно заради това ви съветвам всеки път да подхождате с доза оптимизъм и позитивен начин на мислене за ползите, които можете да извлечете от средата, независимо от всичките пропуски и недостатъци в образователната система. Аз лично наскоро осъзнах, че ако подхождам с позитивно очакване към дадено обучение, лагер или предмет, всъщност самата аз привличам много повече позитивни хора около себе си, с които да премина дори през трудните моменти.


Второто нещо, което искам да споделя с вас, е свързано с техниките за справяне със стреса, който настъпва при контролни работи или твърде кратък срок за предаване на даден проект или домашно. Именно в тази ситуация е добре всеки от вас да открие своя начин за справяне с този стрес, като от distress (негативен стрес) се опита да го превърне в eustress (позитивен стрес). Например можете да слушате музика, да рисувате, да комуникирате с приятели относно дадената ситуация, да се разходите сред природата, да посетите ваш близък приятел, да пътувате и много други варианти, всеки от които е подходящ в определена ситуация.


И трето, но не на последно място – съветвам ви да не спирате да се предизвиквате ежедневно и да търсите себе си, защото чрез трудностите вие всъщност изграждате своята личност и отключвате своето "друго Аз".


За финал силно се надявам съветите ми да ви бъдат от полза, за да стартирате успешно новата учебна година.
Виктория Генчева:

Поредната учебна година започва и са много уроците, които научих и искам да споделя. Смехът и усилията, липсата на време, но и постиженията, ни съпътстват през цялата година и знам колко трудно може да се осъществи балансът. Затова моето послание към всички ученици тази година е да не губят индивидуалността си измежду научните страници, защото онова различие, което е в нас, няма цена. Пожелавам успех на всички ученици!


Моника Ангелова:

Честита нова учебна година на всички, които отново престъпват училищния праг! Бъдете здрави и вдъхновени. Вървете смело напред и ценете всеки един миг от пътя си! Успешна учебна година! Вярвайте в себе си!Лилия Атанасова:

Всяка нова учебна година е ново начало – предстоят нови възможности и предизвикателства. Това е период, в който всеки от нас става по-зрял и по-добър в това, към което се е насочил – математика, история или който и да е учебен предмет. Затова, скъпи младежи, преди да се гмурнете в морето от знания, уроци, домашни и да изживеете цялата палитра от емоции (участие в доброволчески инициативи, удовлетворение от добре свършена задача, нови приятелства), поставете си реалистични цели, които сте сигурни, че на 100% ще ви карат да настръхвате и да се борите за постигането им. Работете за превръщането на своите мечти в реалност и не се отказвайте само защото ви е трудно, нямате мотивация или някой твърди, че не сте достатъчно добри. Вие можете! Вие сте важни!


Успешна нова учебна година!Стела Гъркова:

Скъпи младежи, на първо място искам да ви пожелая щастлива, успешна и ползотворна нова учебна година, изпълнена със знание, мъдрост, отлични резултати и незабравими моменти. Бъдете здрави, будни и ученолюбиви, мечтайте смело, за да има какво да се сбъдне, постигайте всяка поставена цел с лекота, бъдете удовлетворени от себе си и заобиколени от добри приятели, с които да споделяте радостта си и да празнувате всеки един успех!


Аз вярвам във вас, защото знам, че за хората, които притежават достатъчно кураж и упорство, няма непостижими неща. Вие имате тези качества и рано или късно, работите ли наистина усилено, ще успеете във всяко начинание!


Селин Пандурова:

Трудът, упоритостта и желанието винаги се отблагодаряват на най-адаптивните в дадена среда. Не спирайте да се целите високо, да намирате красивото и да радвате душите си, независимо от обстоятелствата. Вярвам, че всеки човек е жаден за новости, защото те са двигател на желанието за растеж. Никой не може да ви открадне наученото, затова "ограбете" лекциите и часовете, четете повече и не спирайте да задавате въпроси. Пожелавам ви успешна нова академична/учебна година! Не спирайте да вярвате в мечтите си, защото вие сте важни!


Джоана Дахабре:

Ученическите години са времето, когато човек може да експериментираме смело, докато открива нови неща за себе си и околните. Това е индивидуално изживяване, което ни отвежда до нови непознати хоризонти, показва ни неща, за които може би не сме подозирали. Не се страхувайте да сгрешите – поучете се и натрупайте опит, който да се превърне в основа за светло и достойно бъдеще. Вярвайте в себе си и развивайте потенциала си. Летете на крилете на вдъхновението и обичайта – себе си, света и околните. Просто бъдете!


А какво е вашето послание към учениците? Оставете го в коментар.


Честит нова учебна година от екипа на WE MATTER!
0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page