top of page

Младежки срещи

Текст: Стела Гъркова

Изкуството е неизменна част от мен и моето ежедневие. То ме прави истински щастлива и изпълва живота ми. Но замисляли ли сте се някога, че и ние – хората – сме изкуство? Точно така – изкуство. Защото сме създадени от Бог.

Днес, скъпи читатели на We Matter, ще ви отведа мислено в един друг свят – „… там, ‘дето всичко спира, сбъдват се мечтите, Бог е във всемира. Там, където грее всеки лъч небесен, ‘дето любовта Му се превръща в песен.” (християнска песен). Това е моят свят. Свят, който не би могъл да съществува без Бог. Защото Той е моето вдъхновение, което ме задвижва да творя.


Важно: Този текст няма за цел да наложи вярата или религията ми на останалите хора или вярванията им. Чрез него искам да изразя гледната си точка и да ви покажа света през моя поглед.
Младежки срещи

Подобни събития биха могли да ви променят завинаги.


Националните младежки християнски срещи, наричани още фестивали, са събития, които биха могли да доведат до големи промени във вашия живот. Те могат да ви дадат силата да бъдете победители в него и да се преборите с всички нелеки ежедневни препятствия, да ви дадат устрем, насочващ ви към успех, към култура, духовност и непоклатима вяра в Христос.


Какво представляват младежките християнски срещи? Това са не само срещи между вярващи християни от различни български и чуждестранни католически енории – това са срещи със самия Бог, който винаги присъства там, където вярващите са събрани в Негово име. Провеждат се ежегодно в с. Белозем.Подобни събития се характеризират с включване на дейности като набожност в църквата – утринна и вечерна молитва, литургия; набожност за покаяние (възможност за изповед и лична молитва); разпределение и работа по групи (събеседване на някаква тема в Псалмите); кратка развлекателна гимнастика – обикновено се прави сутрин след закуска (елементарни упражнения за разсънване и раздвижване, танц „Белгийка”, Chocolate Dance, Macarena, Penguin Dance и др.); няколкодневни певчески, танцови, театрални работилници, работилници по настолни игри, работилници за свирене на различни инструменти и др.; радостни вечери (включват концерти на група от Стара Загора, група от Полша, традиционни български народни танци и други развлекателни и забавни дейности). През предпоследната вечер обаче програмата е малко по-различна, тоест самите ние излизаме на сцената и показваме това, което сме научили през изминалите дни – самите ние изнасяме концерт. За мен това е едно страхотно лятно и запомнящо се преживяване.


С всяко следващо събитие вярата ми расте, осъществявам нови запознанства, обогатявам своите духовни знания и култура, ставам по-добра и осъзната, по-смирена и боголюбива. Ставам психически по-силна, защото знам, че във всяка трудност Бог е с мен – Той ме крепи и утешава, Той буди желанието у мен да правя добро, да помагам на околните, да бъда търпелива и грижовна, с две думи – да бъда истинска.

Откакто посещавам младежките срещи, се промени целият ми мироглед, духовните ми навици и житейски приоритети. С ръка на сърцето мога да се нарека истински християнин, добър човек и талантлив съвременен творец.
Аз съм създадена с любов от Бога, за да създавам с любов към изкуството!


0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page