top of page

Коледен Instagram Live с млади български автори 2021

Актуализирано: 8.02.2022 г.

Текст: Джоана Дахабре

Фотограф:secretpage_mari_photos


Често определяме периода около Коледа и Нова година за най-хубавото време от годината. Започваме да търсим коледното чудо и често го откриваме под елхата, в звездните очички на децата или пък вътре в нас – в сърцата ни. Съкровените мечти са по-близо до нас от всякога, защото силата на доброто се влива в нас, а надеждата за светло бъдеще сякаш никога не ни е напускала. Топлината, близките, празничната трапеза, подаръците – всичко това ни преобразява, осмисля труда ни през изминалата година.В такива моменти трябва да помислим и за онези, за които Коледа и тази година ще остане неосъществим идеал – една красива, но неизпълнима мечта. В България стотици деца са лишени от родителски грижи и ще посрещнат празниците в сиропиталища, далеч от топлината и уюта на дома и семейството. Хиляди младежи живеят в семейства, които са социално слаби и имат нужда от подкрепа. Това са част от проблемите, пред които сме изправени като общество, и за да се справим с тях, трябва да се обединим и да бъдем съпричастни, не само по празниците, а през цялата година.


Ние от списание We Matter не сме равнодушни в борбата за бъдещето и просперитета на българските младежи. Ето защо на 20.12.2021г. организирахме благотворително Live събитие в Instagram с български автори в подкрепа на младежите от проекта “Скритите таланти на България”. Той е по инициатива на Сдружение “Операция Плюшено Мече” и има за цел да помогне на младежи, лишени от родителски грижи или от социално слаби семейства, да реализират мечтите си, защото както сподели един от гостите ни – Искрен Лилов – мечтите са нещото, което ни позволява да продължаваме всеки ден. Менторската програма на организацията ги подготвя да влязат в университет, както и да се реализират професионално, като им предоставя достъп до частни уроци, семинари, работилници, лагери и конкурси, работа с индивидуален ментор, стипендии, учебници, техника и екипировка и всичко необходимо за успеха на всеки един талантлив младеж в Програмата. От 2017 година до днес през програмата са преминали 28 таланти. Повече информация за това как да дарите средства на организацията, ще откриете ТУК.В събитието, което организирахме, се включиха петима български автори – Радослав Гизгинджиев, Мартин Колев, Искрен Лилов, Милен Миланов и Антония Атанасова. Всеки от тях разказа повече за работата си до момента, бъдещите си проекти и мястото на изкуството в живота им. Част от гостите дори прочетоха кратки откъси от свои творби. Водещ на събитието беше Джоана Дахабре и цялата програма продължи около два часа и половина.


Това не е първият път, в който подкрепяме инициатива на Сдружение “Операция Плюшено Мече” – преди две години, когато стартирахме списанието, имахме удоволствието да организираме благотворителен базар и концерт, за да подкрепим каузата им. През декември организирахме и раздаванка, в която можехте да спечелите “Дневник за мечти. Моят свят,” илюстриран от Минка Кирилова – едно от момичетата в “Скритите таланти на България.” Печалбата от всеки закупен дневник отива за проекта на НПО “Операция Плюшено Мече”, така че и вие можете да зарадвате някой ваш близък за Коледа или Нова година с този прекрасен и креативен подарък, като по този начин подкрепяте и талантливите младежи от проекта. Можете да поръчате дневник ТУК.


Всеки от нас има силата да променя света около себе си към по-добро и трябва да го направим. Малките жестове, за които често дори не си даваме сметка, водят след себе си значими последици. Независимо дали ще подкрепите тази или друга кауза, бъдете проводници на доброто, защото това ни прави истински човешки същества. Светът има нужда от вашия добър пример и положителна енергия.

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page