top of page

Как социалните мрежи влияят върху менталното ни здраве?

През последните години се правят множество академични и антропологични изследвания относно това как социалните мрежи влияят на здравето и поведението на своите потребители. Така се забелязват и положителните, и отрицателните ефекти, които те имат върху комуникационните ни умения, психиката ни и как променят нашето самочувствие и рутина. Социалните мрежи ни позволяват да се свързваме с хора, да обменяме идеи и ни предлагат достъп до информация, която иначе би била трудна за получаване. Обаче всичко това може да бъде пагубно за нашето психично здраве.


В днешния подкаст епизод Елиза, Юлияна, Мия и Иван говорят по-обширно за социалните мрежи и влиянието им върху металното ни здраве. В него те представят няколко предимства и положителни страни на социалните медии, както и техните отрицателни. Все пак обаче, нищо не е само черно и бяло.


Това е втора част от поредицата ни за менталното здраве, в която под формата на дискусия, представяме теми като здравословно хранене. тренировките, социалните мрежи и как всеки от тези интригуващи аспекти афектира нашата психика.


Изслушайте целия епизод тук:

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page