Изкуството на планирането с Катрин Димитрова

Текст и оформление: Ася СтефановаКатрин Димитрова е част от екипа на списанието WE MATTER още от самото начало. Тя е човек, около когото всеки би се чувствал много вдъхновен и зареден с енергия. Не случайно се описва с думите "мотивирана","креативна", "усмихната", защото има от тези качества в изобилие. Днес тя ще сподели повече за това как планира ежедневието си и какво я вдъхновява.

Какво те мотивира да се будиш сутрин?

Да си създам рутина, така че още от вечерта да се вълнувам за нея и да стана с желание сутрин. Например да се погрижа за себе си, като си направя кафе или да се гримирам.

Как планираш ежедневието си?


Използвам планера си, който всяка неделя попълвам със задачи и ангажименти, за които знам предварително. През седмицата добавям или махам такива. Относно разграфяването, използвам една страница, която разделям на 7 и използвам през седмицата, за да разпределя задачите си.


Как планирането ни помага да живеем по-продуктивно?

Когато си напишем нещата на хартия, имаме повече мотивация да го изпълним и да го отбележим след това. Така реално се чувстваме по-продуктивни, защото сме планирали деня, както искаме да бъде. Разбира се, не е задължително да си записваме всичко, но когато имаме график е по-лесно, така че да не се претоварваме или чувстваме прекалено уморени.


"Много е важно и постоянството.

Първоначално е мотивацията,

а след това идва постоянството."


Какво мислиш, че ни е нужно, за да бъдем по-мотивирани?

Да си намислим цел, която да бъде постигната. За да я постигнем трябва да имаме мотивацията да я започнем и след това вече да предприемем стъпките, които са нужни за осъществяването ѝ. Много е важно и постоянството. Първоначално е мотивацията, а след това идва постоянството.


Какво те вдъхновява?

Хората, с които общувам. Също така когато гледам видеа, или постове в Инстаграм, където някой нахъсва и се усеща вълна, която идва към нас и ни кара да действаме. И в най-малките неща може да намерим нещо, което да ни вдъхнови.

Казвам се Ася Стефанова. Живея в град Перник и пиша за списанието. Обичам да научвам нови неща постоянно и след това, пишейки да предам мислите си и чувствата си на хората. Освен това се занимавам активно с танци и астрология в свободното си време.

199 views