top of page

Идолите, или хората, на които се възхищаваме в днешно време

Актуализирано: 14.02.2022 г.

Текст: Ванеса Валентинова


Какво означава да си идол? За мен е истинско призвание, което изисква огромна отговорност. В днешно време малко хора могат да бъдат наречени ,,идоли“. Нужно е да притежаваш милион качества. Славата и парите не са достатъчни. В моите смели мисли, те имат нелеката задача да се представят достойно пред обществото, пред медиите и най-вече пред онези, които им се възхищават - техните почитатели.За много известни личности това е невъзможно. Трябва да умееш да приемаш критиката като нещо, по което да работиш с времето – все пак никой не се родил научен, нали? Нужно е да имаш какво да дадеш на обществото, но нямам предвид автограф или снимка, ами нещо от твоя вътрешен свят – твоите мисли, чувства, виждания. По този начин почитателите ти ще имат по- силна връзка с теб. И не на последно място, най-ценното качество е да умееш да вършиш безкористно добри дела. Нека ви представя някои примери за хора, които аз лично идолизирам и защо.На първо място, безспорно родната звезда Кристиан Талев, по- познат като Криско. Той е човек, на когото се възхищавам от близо 10 години. Да, много хора го хейтят явно, понякога и скрито. Въпреки това никога не съм го чула или виждала, давайки интервю, да върне на обидата с намусено лице и да нападне отсрещната страна. Винаги приема нещата с усмивка. Това е огромно качество, на което винаги съм се възхищавала, че дори се старая някой ден и аз да мога да го притежавам.Друг много хубав мотив за възхищение са изявите на изпълнителя по различни благотворителни концерти. Събраните средства от тях редовно отиват директно при някой безпомощен човек, който има нужда от тях. Точно заради тези черти, смятам, че навсякъде Криско бива представян като ,,любимецът на всички тийнейджъри“. В тези отношения подрастващите могат да взимат пример от човек като него.В заключение мога да кажа, че е важно да има повече такива хора, за да може да живеем в един по-усмихнат и пъстър свят.

Друг много хубав пример, който изниква в съзнанието ми, са групата СкандаУ. Те са хора, на които също се възхищавам много поради ред причини. Една от тях е, че парите от всяка една закупена чаша от техния онлайн магазин директно отиват за някоя благотворителна кампания, която винаги е препоръчана от почитателите на групата. Друга причина, поради която се възхищавам на тези момчета, е тяхната доброта. Обичат и уважават феновете си. Веднага ще аргументирам тези свои думи с простичък пример. Миналата година Тото зарадва своя най-голям почитател, като записа дует с него. Това, ако не е сърце, пълно с доброта, здраве му кажи! Смятам, че всеки човек има идол, и ако той постъпи така, както Тото, със сигурност този миг би оставил траен отпечатък в сърцето и душата му.

gif

Друга личност, към която изпитвам безкрайно уважение и възхищение, е актьорът Мат Лебланк. Причината да гледам на него по този начин е една, но е от голямо значение. Когато чудесната му дъщеричка е едва на 11 месеца, доктори ѝ поставят тежка диагноза – форма на дисплазия. За момиченцето представлявало проблем да се движи. От деня, в който дъщерята на актьора бива диагностицирана, той не отделя поглед от нея. Полага всички грижи неговата принцеса да се възстанови. В този период кариерата на обичания Мат Лебланк се стрелва стремглаво надолу. ,,Но всичко си струваше“, твърди любимецът на всички кинофенове. И наистина е така. Когато принцесата навършва 2 годинки се възстановява напълно. Към днешни дни красивото момиче е навсякъде с баща си. Те двамата са най-милата гледка, особено когато на лицата им греят широки усмивки. Това е поредният пример за човек, който с ръка на сърце, мога да нарека свой идол.


gif

Като за финал желая да дам един много хубав пример за човек, достоен за възхищение. Той живее в сърцата на милиони хора по света, но винаги остава здраво стъпил на земята. Наистина здраво. Името му е Кристиано Роналдо. Футболист номер едно на терена. Няма да отричам, че този мъж безспорно е един от най-добрите играчи на века. Но дали това е единствената причина толкова много хора да го уважават и обичат?Носителят на Златна топка наскоро, откакто настъпи пика на пандемията от Ковид 19, превърна всичките си хотели в болници. Освен това поема всички разходи по лечението на пациентите си. Ако това не е достатъчно голям аргумент, веднага ще дам пример за друга негова, достойна за уважение, постъпка. Прочутият футболист няма нито една татуировка по изваяното си тяло, защото често дарява кръв, с цел да помогне на нуждаещите се. Определено Кристиано Роналдо ще остане легенда, не само като най-прочутия футболист, но и като човек с голямо сърце, което тупти, за да помога на хората.


В моите очи, всички тези хора, с техните постъпки са достойни за уважение. С основание зад гърба на всеки от тях стоят фенове, които ги обичат силно и безрезервно. И ще продължават да ги обичат, защото ще останат завинаги в историята, както с професионалните си успехи, така и с постъпките си. Това означава да си лидер – хора, на които ние даваме нашата любов и подкрепа, а те за благодарност ни отвръщат със същото всеки час и всяка минута, там някъде под откритото небе.

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page