top of page

5 начина да открием щастие през лятото

Текст: Ванеса Валентинова

Всички ние чакаме онзи момент от годината, когато настъпва най-топлият сезон, а именно любимото ни лято. Ваканцията започва и желаем да я прекараме по най-запомнящия се начин. Затова реших да напиша тази статия с пет съвета как да прекараме летните дни по възможно удовлетворяващо.


Движение

На първо място, бих поставила да спортуваме и да се движим повече. Така хем ще имаме хубава форма за сезона, хем ще се сдобием с повече енергия за създаване на спомени. Всички се сблъскваме с дни, в които не ни се занимава със спорт или с каквото и да е. Сигурна съм обаче, че след една лека тренировка ще се почувствате по-ведри. Добра алтернатива би била кардио на плажа по изгрев слънце. Тренировката с ластик също е идеална. Аз например винаги си нося по един в куфара, тъй като той ми е верен и неизменим другар.


Четене


Вторият начин, по който да си прекараме едно незабравимо лято е като четем книги. Обичам летните ваканции, защото имам време да се отдавам на хобитата си. Четенето на книжки е едно от тях. Придържам се към списъка, който любимата ни учителка ни е връчила и се забавлявам, тъй като се запознавам с нови и заинтригуващи романи и разкази. Ако пък задължителната литература не ви е особено по вкуса, винаги може да си направите читателска карта в близката библиотека (или защо пък да не се отбиете до семейната библиотека?) и да се сдобиете с книга от любимия си жанр? Винаги можем да отделим време да почетем поне по двадесет странички на ден. Например, когато сме на плажа, или преди да си легнем. Хубавото на това да сме по-близки с книгите е, че допълваме речника си с нови думи и се чувстваме по-богати на знания.


Музика


Третото нещо, което вярвам, че ще ни накара да се чувстваме свежи и усмихнати е слушането на музика. Едва ли има някой от нас, който да каже: ,,Аз не обичам да слушам музика!“. Това е начин да се почувстваме щастливи не само през любимия ни сезон, а ежедневно. Съветът ми е – направете си плейлист с песни, които ви мотивират. Пускайте си го винаги когато почувствате спад в настроението. Слагайте слушалките и се отдайте. Сигурна съм, че ще се почувствате по-добре, поне при мен действа.


(В един от постовете ни наскоро споделихме с вас подобен плейлист. Разберете повече тук.)


Хранене


Четвъртият ми и най-ценен съвет е: ,,Хранете се здравословно!“. Знам, че по красивите ни черноморски градове е пълно с търговци на тестени изделия като палачинки, бургери, пици и така нататък. Но не това е нещото, от което тялото ни се нуждае. Особено през летния сезон е пълно с хиляди по-здравословни алтернативи. Например, разхождате се дълго из плажа и имате нужда да се освежите. Вземете си едно плодово смути, което ще накара организма ви да се почувства добре, а също и ще ви изпълни с нови сили, които ще ви подпомогнат да довършите разходката си, за която сте мечтали цяла зима. Друг вариант са плодовете, сред които най-вкусните са именно през летния сезон като диня, череши, сливи, праскови и други. Сигурна съм, че в момента се сещате за още подобни. Нека се погрижим за тялото си. То е нашият храм.


Приятели

Последният начин да се почувстваме добре през лятото е да прекарваме повече време с приятелите си. Със сигурност, когато сме на училище отделяме ограничено време на близките и приятелите си поради ред причини – учене за контролно, куп домашни и какво ли още не. В такъв случай, нека им покажем колко са ценни за нас през лятната ваканция. Хванете чантата за плаж, напълнете я с плажно масло, вода, плодове и се запътете към близката река заедно. Ако сте на море, още по-добре. Ако пък желаете да изкарате допълнително пари, работата през топлия сезон е удобен вариант, който освен средства, може да ви спечели и много нови познати. Не се съсредоточавайте само върху нея обаче. Вдигнете поглед, огледайте се и се запознайте с околните. Когато сте свободни, намерете общи теми и се опознайте. Пък кой знае, така може да спечелите приятел за цял живот.


Това са моите представи за чудесно лято. Надявам се те да са полезни и за вас. А какви са вашите стъпки към едно перфектно и щастливо лято?

1 коментар

Последни публикации

Виж всички
bottom of page