top of page

5 книги, които да прочетете през декември

Актуализирано: 14.02.2022 г.

Текст: Анна-Мария Попова


Вчера беше стартът на читателския маратон на @bookfan.tasy (включете се тук) и затова я поканихме да сподели с вас своите 5 предложения за книги, които да прочетете през декември. Този пост е от нея, специално за вас.Годината неусетно отмина и отново дойде снежният декември. Украсените улици, горещият шоколад и аромата на канела отвличат мислите ни от работата, но нали това е идеята! Коледа идва и е време за празнично настроение и много усмивки.

Какъв по-добър начин да си сътворим уют от интересната книга? Ако още не сте включили коледното настроение и топлите напитки не са ви достатъчни, ето 5 книжни предложения за повдигане на духа.


1. “Приказки подаръци: 25 коледни приказки за малки и големи читатели”

https://www.goodreads.com/book/show/59656233


Коледа е времето на децата, нали? Тогава нека си припомним безгрижните години с една нова книжка с приказки. Изданието включва 25 истории от любими български автори, а по страниците ѝ танцуват снежни човеци, деца с тайнствени суперсили, мишки, които носят орехчета за украса на елхата, лемурийски еднорози и много други забавни герои.


2. “Нови мистерии по Коледа”

https://www.goodreads.com/book/show/59413318


Зимно време е най-добре да прибавим и щипка мистерии към ежедневието си. Новият сборник с криминални разкази изпъква с особено силна селекция от автори, така че не е за изпускане. В томчето ще откриете произведения от феноменалните Томас Харди, Айзък Азимов, О. Хенри и Агата Кристи.


3.“Момче на име Коледа”,Мат Хейг

https://www.goodreads.com/book/show/43160275


Искате ли да научите истинската история на Дядо Коледа? Тогава тръгнете смело на пътешествие, в което невъзможни неща няма, а за компания вземете едно малко момче, което вярва безрезервно в магията. Пропит с много топлина и емоция, романът на Мат Хейг ще ви отведе на чудни места и ще ви вдъхне надежда. Ако пък след края имате нужда от още, “Момичето, което спаси Коледа” и “Дядо Коледа и аз” ви очакват.


4. “Дядо Прас”, Тери Пратчет

https://www.goodreads.com/book/show/6532912


Ето я и празничната доза смях до сълзи. Двадесетата книга от Света на диска ни пренася в нощта преди Прасоколеда. Само че нещо не е наред. Прекалено тихо е, а това никак не е приемливо, когато всички очакват веселия старец. Къде ли е изчезнал?

Само един може да заеме мястото му, но когато Смърт се включва в раздаването на подаръците, светът, меко казано, се преобръща наопаки. Време е някой да открие Дядо Прас…


5. “Един ден през декември”, Джоузи Силвър

https://www.goodreads.com/book/show/42950525


Да завършим с красива любовна история за шанса да срещнем сродната си душа. Лори знае, че любов от пръв поглед не съществува, освен по филмите. Но всичко се променя, когато през един декемврийски ден от прозореца на автобуса вижда мъж, в когото мигновено разпознава точния човек. Погледите им се срещат само за миг, преди автобусът да потегли отново. Лори обаче чувства, че някой ден съдбата ще я събере с непознатия от нейните мечти. Години по-късно двамата наистина се срещат, но дали любовта им е възможна, ще открият след много перипетии.


Харесахте ли си нещо от списъка? Коя коледна книга бихте добавили към него?
 

Ако сте готови за читателско приключение и искате да обмените още идеи, включете се в Christmas fan(tasy) - читателския маратон, който ще се проведе от 6 до 26 декември.

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page