top of page

4 книги, които да ни помогнат да култивираме здрав ум и здраво тяло

Текст: We Matter Digital Magazine


Забързаното ежедневие. Стресът. Вечното отлагане. Мечтите, които все поставяме на заден план. Поредното разочарование. Болката. Неща, които подсъзнателно осъзнаваме и знаем как да променим, но все не им идва времето. Омагьосан кръг, който има начало и край, стига да вземем съдбата си в свои ръце.


Разходки, ежедневно спортуване, здрав сън, здравословно хранене, социални контакти, среща с психолог – все способи, които значително биха подобрили както физическото, така и менталното ни здраве. А промяната отвън идва, когато се променяме отвътре.Четенето на различна литература, както знаем, действа изключително благоприятно на вътрешното ни състояние, а също така ни кара да си задаваме въпроси, да търсим, да поставяме под съмнение света около нас, да откриваме нови житейски хоризонти.


"За да си осигурите добро здраве яжте леко, дишайте дълбоко,
живейте умерено, култивирайте бодрост и поддържайте интерес
към живота." - Уилям Лонден

Представяме ви няколко интересни четива, които биха ви били полезни по пътя към вътрешното усъвършенстване, което неимоверно ще доведе и до подобряване на външния ни свят. Приятно пътуване!


1. “Как да съм добре - 6 ключови стъпки за щастлив и здравословен

живот”Др. Франк Липман


Липман ни дава ясни съвети за това как да бъдем по-здрави и в хармония със себе си. Книгата обхваща както хранителни практики, така и съвети за по- добър сън, движение, управление на стреса.


2. “Монахът, който продаде своето ферари”Робин Шарма


Авторът ни предоставя личната си история, как от адвокат се превръща в духовен гуру, който следва източна философия. Пътешествието му го отвежда дълбоко в Хималаите, където пред него стъпка по стъпка се разкрива пътя към живот с повече смелост, баланс, изобилие и радост.


3. “Радикална красота – как да променим себе си отвътре навън”

Дипак Чопра и Къмбърли Снайдер


Една вдъхновяваща книга за това как да се грижим за себе си, да усещаме красотата както отвътре, така и отвън. Авторите ни предоставят лесни практически съвети за здрав ум и здраво тяло.4. “Излекувай живота си”Луиз Хей


Бихме искали да споделим с вас един цитат от книгата, която се смята за инструмент за постигане на вътрешно здраве чрез силата на мисълта. Препоръчваме ви да си повтаряте това утвърждение ежедневно, а съпроводено с медитация, то е безценно.


“В безкрайността на живота, която ме обгръща,

всичко е съвършено, цялостно и завършено.

Приемам своето тяло като добър приятел.

Всяка клетка в него притежава Божествен разум.

Вслушвам се в това, което то ми казва, и зная, че съветите му са основателни.

Винаги съм в безопасност и съм Божествено закрилян и напътстван.

Избирам да бъда здрав и свободен.

Всичко в моя свят е наред.“


Заключение:


Пътят към промяната се крие в желанието с всеки ден да ставаме все по-добри и по-осъзнати, да търсим онези неповторими думи, които ще ни помогнат да достигнем така исканите здрав ум и здраво тяло.

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page