top of page

10 позитивни утвърждения, които да си повтаряме всеки ден за по-добро здраве

Текст: Деляна Янкова


Каквото и да си говорим, позитивното мислене понякога просто не ни се получава. Когато мислим по негативен начин, ние на практика сами се саботираме, тъй като ограничаваме своите вярвания. Твърдения или вярвания като „Ох, съдбата ми се подиграва!“ са много често явление при повечето хора. Те предизвикват ниско самочувствие, лошо поведение и вземане на лоши решения. Ако рефлектираме върху това, лесно можем да стигнем до извода, че използваме негативни утвърждения всеки ден.А сега си представете колко много би се променил животът ни, ако спрем да мислим по този начин. Истината е, че нашето съзнание може да бъде ограничаващо, но само ако ние му го позволим.
„Бъдете благодарни за това, което имате,

докато преследвате целите си.

Ако не сте благодарни за това,

което вече имате, какво ви кара

да мислите, че ще бъдете

щастливи с нещо повече?

- Рой Т. БенетДнес съм ви подготвила 10 позитивни утвърждения, които можете да повтаряте навсякъде и по всяко време, за да изпратите позитивно съобщение към подсъзнанието си. Те ще ви помогнат да прекъснете цикъла от негативни мисли. Нека да започваме!


1. „Имам здраво тяло, блестящ ум и спокойна душа.“

Тези три части от нас са пряко свързани. Ако един от тях е обграден от негативни емоции и изказвания, то това има ефект и върху останалите два.


2. „Вярвам, че мога да постигна всичко!“

Когато си мисля, че една дейност не ми се отдава и съм на прага да се откажа от нея, тези думи са най-големият ми помощник. Те ме успокояват и ми припомнят каква е основната ми цел. Препоръчвам ви, когато усетите, че започвате да мислите негативно за дадено нещо, бързо да трансформирате тези мисли в окуражаващи утвърждения като това.


3. „Всичко, което се случва, е за мое добро.“

Всички трябва веднъж завинаги да се отървем от синдрома на жертвата, колкото и да е трудно, защото той също е доста ограничаващ. Нещата се случват с причина!


4. „Аз изграждам живота си. Изградих здравата му основа и ще избера съдържанието му!“

Хубаво е да приемете всеки нов ден като възможност да градите живота, който обичате и който ще ви удовлетвори занапред. Нов ден – ново начало!5. „Прощавам на онези, които ме нараниха, и си тръгвам от тях в мир.“

Няма нищо по-лошо от това да се тормозите за болката, която някой ви е причинил. Вероятно дори се измъчвате повече от самия виновник за страданието ви. Не го заслужавате! Това да простите не значи да забравите. Силата на прошката е това, което ни позволява да вървим смело напред, без да сме приковани в миналото.6. „Способността ми да преодолявам предизвикателства е неограничена, а потенциалът ми – безкраен!“

Единствените граници, с които се сблъсквате, са тези в главата ви. Какъв живот искате? А какво ви спира?


7. „Днес аз забравям за старите си навици и изграждам по-полезни такива.“

Животът, който всички ние живеем се гради от нашите навици. Ако усещате, че някой от тях ви пречи, то винаги можете да го замените с нов, по-ползотворен. Това има силата да промени целия ви живот.


8. „Мога да постигна величие!“


Величието е най-висшата форма на това, което искаме. Фокусирайте се над мечтите си и си представете какво ще е чувството, когато ги постигнете. Запомнете тази емоция и нека тя ви дава сила да постигнете така желаната мечта.


9. „Днес съм изпълнен/а с енергия и преливам от радост!“

Преди няколко дни реших да си направя експеримент. Започнах деня си изтощена – не се бях наспала. В нормалните случаи бих си мислила: „Изтощена съм! Този ден минава много бавно!“ Опитах да заместя тези оплаквания с думи като: „Днес денят е хубав – мога да свърша толкова много неща!“ В началото и аз не си повярвах, затова казах тези думи на няколко от съучениците ми. Убедих се, че когато повтаряш една мисъл много пъти, ти започваш да вярваш в нея. Така денят ми стана много по-хубав и наистина ползотворен.


10. „Обичам себе си. Приемам се такъв/такава, какъвто/каквато съм.“

Любовта към самите нас е най-висшата форма на любов. Ако се обичате такива, каквито сте, самочувствието ви автоматично ще скочи, а с него и вдъхновението да давате всичко от себе си, за да покорявате нови върхове.


Позитивното мислене е ключът към най-добрата ни версия. Научете се да разпознавате негативните мисли и веднага да ги измествате с позитивни. Дружете с вдъхновяващи хора. Правете комплименти на себе си и на другите. Работете над целите си и се грижете за себе си! Позитивната нагласа може да бъде най-големият помощник в постигането на целите ни, както и в изграждането на един по-здравословен начин на живот.Източник:
0 коментара

Последни публикации

Виж всички