top of page

10 неща, за които да сме благодарни накрая на годината

Актуализирано: 14.02.2022 г.

Текст: Моника Ангелова 2021 е към своя край и всички гледаме с надежда към предстоящите моменти в Новата година. Но преди това нека се върнем назад и погледнем към нещата, за които трябва да бъдем благодарни.


1. Семейството. Това са хората, които ще ни подкрепят и обичат въпреки всичките ни грешки. Те са до нас и ни показват правия път, когато сме се отклонили от него, напътстват ни и вярват в нас.2. Приятелите. Когато имаме приятелска ръка до нас, се чувстваме така сякаш нищо не би могло да ни спре. Приятелите ни са тези хора, с които се забавляваме, създаваме спомени и споделяме общи интереси и идеи.3. Домът. Щом имаме покрив над главата си, значи имаме за какво да бъдем благодарни. Светлината и топлината на един дом ни карат да се чувстваме така сякаш има място, в което винаги можем да останем сами със себе си и да победим страховете си.
4. Здравето. Какво е един човек без него? Дори да имаме цялото богатство на света, здравето е единственото, което не бихме могли да променим, колкото и да се опитваме. Ако сте здрави, имате всичко. Бъдете благодарни.5. Успехът. Успехите ни са това, което ни помага да вярваме в себе си. Когато успеем в нещо, ние започваме да вярваме повече в себе си, което може да ни помогне изключително много. Колкото по-успешни сме, толкова повече вярваме, както и обратното.6. Любовта. Тя е онова прекрасно чувство, което ни кара да се чувстваме сякаш летим в облаците. Бъдете благодарни, когато чувствате и показвайте любов, когато я получавате.7. Животът. Какво по-хубаво от това, че сме се родили и съществаме на тази Земя? Бъдете благодарни за това, че живеете тук и сега. Щом това е времето, в което сме се родили, има причина да сме тук.8. Провалите. Те обикновено се приемат като нещо лошо, но всъщност са най-добрият учител, който бихме могли да имаме. Не се ядосвайте на провалите си, а бъдете благодарни че са се случили и се учете от тях.9. Светът около нас. Всяко дръвче, цвете, животинче и човек, с когото се срещаме, има отражение върху нашия живот. Вглеждайте се в красотата около себе си и му се наслаждавайте. Красотата е навсякъде.10. Умението да четем. В момента четете тази статия, защото владеете това умение. Бъдете горди със себе си, че го притежавате и четете колкото се може повече.Кои са някои от нещата, за които вие сте благодарни накрая на годината?

0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page